Till innehåll

Historik

Ridskola

Gården som vi idag bedriver vår verksamhet på köpte vi 1994, det var egentligen ingen av byggnaderna som var speciellt användbara eller passande för att starta verksamhet på, de mesta var fallfärdigt eller i stort behov av renovering. Det var pågrund av läget som vi köpte just i Skäret, lagomt avstånd till grannarna, nära till E4 och ca 15 min till Luleå.
Vi såg helt enkelt potential i gården.
Fram till idag  har vi hunnit bygga 1700 kvadratmeter varmbonade utrymmen, den största är förstås ridhuset som är ca 1100 kvadratmeter dom andra byggnadera är stallar,garage, teorilokal mm. allt är byggt i egen regi.  Vi har även köpt till ca 30 ha  mark.

Januari -00 slog vi upp portarna för ridskolan efter många långa dagar och nätter av hårt arbete. Första åren hade vi endast A och B-ponnyer men fort växte många av rideleverna ifrån dessa små ponnyer  så lösningen på det fick bli att köpa till några större ponnyer och så fortsatte det !
Idag bedriver vi ingen ridskoleverksamhet.  

Vi har även unghästutbildning och stuteriverksamhet på ridponny och halvblod.

Januari 2010 började vi köpa in nötkreatur, våran filosofi har alltid varit kvalitet så även här har vi köpt in jättefina livdjur för att själva kunna avla fram djur med bra egenskaper exempelvis god tillväxt, lynne och lätta kalvningar.
På sikt ska vi kunna sälja kött från våra naturbetesgående och förstås  ekologiska djur, rasen heter Aberdeen Angus och är en lättare köttrastyp, deras specilitet är köttet som är välmarmorerat och hög smakbarhet.
Idag är vi självförsörjande på grovfoder till alla våra djur som finns på gården.
Vi brukar ca 50 ha mark 25 ha eget och 25 på arrenden.

//Lasse och Benita


Tillbaka till innehåll