Till innehåll

Ung/utb.hästar

Avel

Vi har för närvarande ca 20 föl och unghästar.
Alla är till salu fram till ett års ålder, därefter går de flesta i unghästflock på lösdrift för att sedan stallas in och börja ridas in på hösten när de fyllt två år med sikte på 3 års test kommande vår för dem som är mogna för det.
Vid tre-fyra års ålder börjar de utbildas och är då åter till salu i varierande åldrar och utbildnings nivåer.
Här nedan presenteras några av dem:Lill Sandra
f. 2010
E. Firfod Hub (Zardin Firfod-Micellino)
U.e. Sandro Hit – Rhodiamant.
Sandra kommer ur en välmeriterad tysk stostam med flera godkända hingstar bl.a är mormor helsyskon med den godkända hingsten Relius som vunnit 70-dgrs provet. Sandra är mkt lik sin mor Sandrini som Sandro Hit präglat starkt.

Aramis B
f. 2011
E. Angrib Firfod (Gribaldi-Schwadroneur)
U.e. Rotspon-Lancier
Aramis B är mycket lik sin far Angrib och har även fått den vita lilla fläcken på mulen som både Angrib och farfar Gribaldi har.
Aramis mor har lämnat avkommor med 9-,
och 10-mässiga gångarter  som spås en lysande framtid i dressyr. Själv är hon en svart skönhet med tre bra gångarter och med en fantastisk mekanik i sina bakben.

Sinderella Hit

f. 2009
E. Sandro Hit
U.e.Donnerhall-Weltmeyer
Känd stostam i Oldenburgerförbundet som lämnat många godkända hingstar. Mor är St. Pr stoet Dolina som även är elit prem.  Mormor är det fantastiska stoet Wenke. Paul Schockemöhle köpte Sinderellas bror som föl för 35000 Euro.  Sinderella är en mkt stabil och social vacker ung dam som vi tror mkt på.  Är riden i alla gångarter både inne i ridhus och ute. Dräktig med Carlton Hill, fölar 2014
.Bacardi C

f. 2006
E. Florencio
U.e. Lancet-Rubinstein
Inköpt på holländsk auktion som 2-åring.
Inriden och utbildas av Benita. Kvalad till Falsterbo horse show och championatet år 2011 med 81%.

ZELVZVING

f. -05
e.Don Romantic-Gribaldi
Inköpt som insutten 3 åring hösten-08 från uppfödaren i Danmark.
Rids och utbildas av Benita.
utb.niv. MSV dressyr.
Fotograf: Vilma Alderheim
Yitsu
f. 2007
Tysk ridponny. Kat D.
E. Firfod Ballad (e.Horizont Firfod)
U. Java NF (Elit)
Inköpt som treåring. Har spännande blodslinjer som är kombinerade i stammen. Fått ett mkt fint stoföl 2011.  Inriden och utbildas på stallbacken för att sedan ev. säljas till satsande tävlingsryttare på högre nivå. Yitsu tog mitt hjärta direkt då
jag såg henne i ett litet videoklipp. Bestämde mig utan att hinna blinka, hon skulle bli svensk och norrlänning! Det har jag inte ångrat en sekund, hon går från klarhet till klarhet. God nedärvning, snäll, stabil och med bra inställning till arbete. Har tre bra gångarter och uppvisar bra teknik och förmåga i hoppning och sist men inte minst är hon en riktig skönhet.
Tornado

f. 2007
E. Topaasch
U.e. Davignon – Master
Vinnare av regionalt fölchampionat -07. Uppfödd av Benita.
Tornados mor Danielle köptes som 3 åring ,visades på 3-årstest med gångarts diplom och året därpå reds hon på kvalitets tävlan med gångarts diplom och hoppdiplom med hoppbetyg 9-9. Därefter gick hon i avel och lämnade tre avkommor innan hon såldes, varav Tornado är den andra. Tornado har tre bra gångarter med plus för sin fantastiska galopp. Han har även ärvt sin hopptalang av sin mor. Denna häst har talang inom både hoppning och dressyr.Julia

f.2010
Tyskridponny, Kat D.
E. Ballade Firfod
(e.Horizont)
U. Julina NF (Elite)
Julia köptes från stuteri Firfod i Danmark när hon var några veckor gammal. Jag fastnade för hennes fina rörelser och intressanta stam. När jag åkte ner för att hämta henne kunde jag inte motstå att även köpa hennes mamma Julina som då var dräktig än en gång med Horizont, vilket resulterade i ett till lika fint stoföl som föddes hos oss 2011.
Kombinationen med Julina och Horizont är gjord tidigare och resulterat i en godkänd hingst.
Julina är även mor till fler godkända hingstar och internationellt tävlande dressyrponnyer bl.a. Firfod Jacob klaphat. Julina skall betäckas igen 2012.

Sun Shine
f-11
e.Silverlea Sunseeker NF
u.Windy Star-Don Weltmeyer


Quality Girl

f. 2009
E .Quaterback
U.e. Florencio-Donatelli
Quality Girl visades som föl i Oldenburgerförbundet i Tyskland och blev då championföl. Hennes mor är en brilliantrings sto. (bland dom 10 främsta i sin årgångsklass). Kommer ur en meriterande stostam med flertalet GP hästar och godkända hingstar, bl.a. Sir Oldenburg.


Rose

f. 2008
E.Roosevelt
U.e. Nactus-Martini
Roose är född här på gården och hennes mamma är Natuella Natches ”Natta”. Rose har ett hingstföl efter sig som föddes 2011. Rose utbildas vidare här på stallbacken och kommer sedan att kunna tävlas  av våra duktiga elever. Hon är snäll, stabil och sammarbetsvillig med en mjuk och luftig gång. Vi hoppas även på att få fler fina föl efter henne i framtiden.
Tillbaka till innehåll